• Română
  • English

TRAINING PRIVIND ELABORAREA POLITICILOR PUBLICE IN EDUCATIE

Reprezentanti ai institutiilor centrale care lucreaza in domeniul elaborarii de politici publice pentru invatamantul superior au participat, in perioada 28 noiembrie- 1 decembrie 2013, la un training organizat in colaborare cu Societatea Academica din Romania.

Subiectele atinse in cadrul seminarului au fost legate de pasii care trebuie respectati in procesul de elaborare a unei politici publice, tipurile de date necesare, analiza statisticilor si riscurile necesar a fi luate in considerare. Nu in ultimul rand,  participantii au fost implicati si in diferite exercitii practice de elaborare a unor politici publice si de analiza a unor exemple concrete, din perspectiva elementelor teoretice prezentate de traineri. Astfel, pe langa explicatiile teoretice, seminarul a avut si o pregnanta componenta practica.

Expertii implicati de UEFISCDI in derularea acestui training sunt Alina Mungiu-Pippidi, Presedinte al Societatii Academice din Romania, Razvan Orasanu,  Director de cercetare in cadrul SAR, Corina Murafa si  Valentin Ariton, experti in cadrul SAR, precum si Peter Rado, expert in educatie.